menu-icon.png
Menu

Kakaobønnens vej

Kakaotræer – Theobroma – vokser over hele jorden i et bælte fra 20˚ syd for til 20˚ nord for ækvator. Det vil sige, at man finder kakaotræer i Asien, i Syd- og Mellemamerika og i Afrika.

 

Kakaobønnens vejRegnskovsklima er ideelt for kakaobønner, som kræver et fugtigt og varmt klima med regelmæssige regnskyl.
 

Træerne far smukke, hvide blomster direkte på stammen eller på gamle grene. Frugten er en ægformet kakaobælg, som er mellem 15 og 30 cm lang og 8 til 10 cm i diameter. Den vejer et halvt kilo og indeholder mellem 20 og 60 bønner. Der findes adskillige kakaobønnesorter

med hver deres karakteristika,
 

og udover sort er dyrkningsmetode og behandling af kakaobønnerne også af stor vigtighed for den endelige chokoladesmag – som man også kender det fra vin og fra kaffe.
 

Hovedsorterne er criollo, trinitario og forastero, hvor den mest almindeligt dyrkede bønne er forastero. Forastero fra Vestafrika er – med enkelte undtagelser – den bønne, vi hos Sv. Michelsen Chokolade har valgt at bruge til vores chokolade.
 

Sv. Michelsen Chokolade anvender udelukkende kakaobønner, der er handlet under det internationale Fairtrade kakaoprogram, som sikrer, at de bønder, der dyrker bønnerne til vores chokolade, får bedre livsvilkår.
 

Læs mere om Fairtrade på Fairtrade-mærket på fairtrade-maerket.dk og om Fairtrade Cocoa Program på info.fairtrade.net/program


Følg os på facebook.com/svmichelsenchokolade eller instagram.com/explore/tags/svmichelsen

 

Varen er nu lagt i kurv

Shop videre

Til kurven

Hjemmesiden bruger cookies

Vi anvender cookies til at få hjemmesiden til at fungere og til statistik, vi kan bruge til forbedringer. Du accepterer brugen af cookies når du klikker videre på siden. Læs mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem her.