Gratis levering i Danmark og Sverige

Prøv vores favoritter

Lakrids- og mandel-dragéer

Har du smagt vores håndlavede dragéer? De er naturligvis både Fairtrade og glutenfri. Og så indgår de i vores "Favoritter", hvor du sparer 10%, når du køber 2 (eller flere) - vi betaler som altid fragten.

Shop nu
Sløjfe

Udforsk udvalget

Vi betaler fragten

Svend Michelsen Chokolade leverer gratis i Danmark, uanset om du vil forkæle dig selv eller sende en gave - Fairtrade naturligvis.

Hvad siger vores kunder?

Spørg ikke os - spørg vores kunder, som vi med stolthed har leveret chokoladenydelser til i mere end 90 år.

Hvad siger vores kunder?

Chokoladenydelser fra mig til dig

Mest populære gaver lige nu

Se alle
1100

Danmarksæsken

155,00 kr

6132

Chokoladebrud Caramel og nødder

59,00 kr

1361

Kunstdåsen Danmark

285,00 kr

0207

4 petit fours - Limited Edition müsli

75,00 kr

6011

Lakrids med hvid chokolade og passionsfrugt

65,00 kr

0127

6 mini flødeboller - Limited Edition

75,00 kr

6015

Lakrids med chokolade og lakrids

65,00 kr

6014

Lakrids med chokolade, salmiak og havsalt

65,00 kr

6012

Lakrids med Caramel

65,00 kr

0121

6 mini flødeboller - klassisk og kokos

75,00 kr

6013

Lakrids med hvid chokolade og jordbær

65,00 kr

1047

20 stk fyldt chokolade

245,00 kr

0119

6 mini flødeboller - klassisk

75,00 kr

6010

Lakrids med hvid chokolade, hindbær og chili

65,00 kr

0201

4 petit fours - mix

75,00 kr

6110

Chokoladebrud Mørk med havsalt

59,00 kr

6130

Chokoladebrud Hvid chokolade med hindbær

59,00 kr

1114

Kunstdåsen Forår

285,00 kr

0209

4 petit fours - marcipan & nougat

75,00 kr

6030

Mandel med hvid chokolade og passionsfrugt

65,00 kr

1046

10 stk fyldt chokolade

139,00 kr

6135

Chokoladebrud Hvid chokolade med lakrids

59,00 kr

6105

Chokoladebrud Mørk 62% kakao

59,00 kr

6020

Mandel med chokolade og lakrids

65,00 kr

6138

Limited Edition pebermynte chokoladebrud

59,00 kr

6133

Chokoladebrud med mørk og flødechokolade

59,00 kr

0205

4 petit fours - marcipan

75,00 kr

1052

Kroneæsken 54 stk

550,00 kr

0010

2 lag fyldt chokolade med ca. 180 stk

1.800,00 kr

1051

H.C. Andersen-æsken

270,00 kr

4160

Ballotin med 8 store fyldte æg

235,00 kr

4165

Ballotin med 12 store fyldte æg

349,00 kr

6139

Chokoladehjerte fløde og nødder

59,00 kr

6137

Chokoladebrud fløde og nødder

59,00 kr

0651

Nougatmåtte petit fours 45 stk

990,00 kr

2352

Sv. Michelsen orangevin 50 cl

120,00 kr

1055

Kroneæsken 36 stk

385,00 kr

0571

Krokant petit fours 45 stk

990,00 kr

6083

Ren sød lakrids

65,00 kr

0591

Marcipan med cognac petit fours 36 stk

792,00 kr

6510

Lakridskugler med caramel - ca. 50 stk

225,00 kr

9480

Flødebolletårn

250,00 kr

6511

Lakridskugler med chokolade, salmiak og havsalt - ca. 50 stk

225,00 kr

0601

Marcipanbrød petit fours 39 stk

858,00 kr

0543

Nougat petit fours 45 stk

990,00 kr

2344

Sv. Michelsen mousserende hvid 75 cl

175,00 kr

2342

Sv. Michelsen hvidvin 50 cl

120,00 kr

0544

Lakrids petit fours 45 stk

990,00 kr

0511

Guldbrød petit fours 33 stk

726,00 kr

6035

Limited Edition mandel med caramel

65,00 kr

Inspiration & nydelse

Vær med på Instagram

Bliv inspireret af produkter og opskrifter

Følg os

Always a pleasure

Håndlavet med stolthed siden 1933

Svend Erik Michelsen grundlagde i 1933 sin virksomhed på Østerbro, og i dag, tre generationer senere, er Svend Michelsen Chokolade stadig på familiens kyndige hænder og stadig forankret i det danske.

AboutGraficOm os

Ofte stillede spørgsmål

Chokolade er lavet af kakaobønner, som er kernerne i kakaofrugten. De vigtigste ingredienser i chokolade er kakaomasse, kakaosmør og sukker. Mælkechokolade indeholder også mælkepulver, mens hvid chokolade hovedsageligt består af kakaosmør, sukker og mælkepulver.

Kakao refererer til de rå eller minimalt forarbejdede bønner fra kakaofrugten samt produkterne fremstillet deraf, såsom kakaopulver og kakaosmør. Chokolade er derimod et produkt, der laves ved at blande kakaomasse og/eller kakaosmør med sukker og andre ingredienser, og det findes i mange forskellige varianter såsom mørk chokolade, mælkechokolade og hvid chokolade. Alt sammen noget vi har i vores sortiment hos Sv. Michelsen 

Kakaotræer – Theobroma (som betyder "gudernes føde" på græsk) – vokser over hele jorden i et bælte fra 20˚ syd for til 20˚ nord for ækvator. Det vil sige, at man finder kakaotræer i Afrika, i Syd- og Mellemamerika og i Asien. Regnskovsklima er ideelt for kakaobønner, som kræver et fugtigt og varmt klima med regelmæssige regnskyl. I dag dyrkes kakao hovedsageligt i Vestafrika, Sydamerika og nogle dele af Asien.

Kakaofrugten vokser direkte på stammen og er ca. 20 cm lang. Den vejer et halvt kilo og indeholder mellem 20 og 60 bønner, som er kernerne i frugten. Der findes adskillige kakaobønnesorter med hver deres karakteristika, og udover sort er dyrkningsmetode og behandling af kakaobønnerne også af stor vigtighed for den endelige chokoladesmag – som vi også kender det fra vin og fra kaffe. 

Hovedsorterne er criollo, trinitario og forastero, hvor den mest almindeligt dyrkede bønne er forastero. Forastero fra Vestafrika er – med enkelte undtagelser – den bønne, vi hos Sv. Michelsen Chokolade har valgt at bruge til vores chokolade.

Chokolade laves ved at fermentere, tørre og riste kakaobønner. Først bliver kakaofrugten høstet, og frugtkødet bliver fjernet fra bønnerne. Derefter fermenteres bønnerne og tørres i solen. Herefter bliver bønnerne ristet, afskallet, falder fra hinanden og bliver til kakaonibs. Ristningen foregår på forskellige ristegrader, som hver især fremhæver smag og duft. De ristede kakaonibs formales og blandes med sukker og eventuelt mælkepulver i forhold til den type chokolade, man ønsker. Herefter skal kakaomassen valses, så chokoladen bliver blød og uden kakaopartikler. Så bliver kakaomassen concheret. Det vil sige, at den bliver varmet og iltet for at fjerne syren og for at få en blød og rund smag. Dette skal gøres med stor akkuratesse, da en overconchering vil gøre smagen flad og død. 

Fairtrade-mærket betyder, at kakaoproducenterne er sikret en minimumspris for deres bønner og en Fairtrade-bonus, de kan bruge til at investere i modernisering af deres landbrug og til at forbedre deres dyrkningsmetoder. Derudover tilbydes producenterne undervisning, og der stilles en lang række krav til miljø såvel som for arbejdsforhold.

Langt de fleste mærker er virksomheders egne certificeringer, hvor de selv har defineret krav og kriterier. Tredjeparts-certificeringer udføres derimod af uvildige organisationer, der ikke har direkte økonomiske interesser i den virksomhed, der opnår certificeringen.