Hjemmelavede Flødeboller
Du skal bruge:
- 225 g. vand
- 500 g. sukker
- 75g. glukose sirup
- 8 stk. æggehvider
- 2 spsk. sukker
- Marcipan til bunde
- Temperet chokolade til dypning
Fremgangsmåde:
Først laves sukkerlagen:
- Hæld de 225 g. vand i en gryde, og tilsæt de 75 g. glukosesirup og de 500 g. sukker
- Kog væsken til 117 grader (det er vigtigt at temperaturen er korrekt +/- en grad)
Mens sukkerlagen koger, piskes æggehviderne:
- Hæld de 8 æggehvider i en skål
- Pisk lidt luft i og tilsæt de 2 spsk. sukker, pisk det herefter til en stiv masse
Herefter samles sukkerlage og æggehvidemassen:
- Når sukkermassen har opnået den korrekte temperatur, hældes den i æggehvidemassen
- Det skal herefter piskes sammen indtil skummet slipper skålens sider
- Tilsæt evt. smag ( f.eks. vanilje, granuleret hindbær) inden skummet fyldes i en sprøjtepose
Nu er du klar til at sprøjte og overtrække flødebollerne:
- Rul marcipanen ud og udstyk bundene til flødebollerne
- Sprøjt skummet på dem i toppe med sprøjteposen
- Vend forsigtigt marcipanbundene med skumtoppene i en skål med tempereret chokolade
Opskriften giver ca. 25 - 30 store flødeboller.