Vi kan ikke længere nå at sende julenydelserne i år, men besøg vores butikker, som har åbent lillejuleaftensdag og åbner igen fredag d. 27. december.
Hvid chokolade cheesecake-med citronlåg

Hvid chokolade cheesecake-med citronlåg

Hvis du er på udkig efter en elegant og lækker dessert, der imponerer både visuelt og smagsmæssigt, så er denne hvid chokolade-cheesecake med citronlåg det oplagte valg.

Ingredienser til bund:

  • 200 g. digestive kiks
  • 125 g. smeltet smør

Ingredienser til cheesecake fyld:

  • 400 g. neutral smøreost (ikke light)
  • 200 g. mascarpone
  • 250 g. Sv. Michelsen Hvid Chokolade
  • 125 g. flormelis
  • 5 dl. fløde
  • 5 husblas
  • 1 vaniljestang

Ingredienser til Citron-låg

  • 5 dl. Sv. Michelsen lemonade
  • 5 husblas
  • Evt. gul frugtfarve

Fremgangsmåde for Hvid chokolade cheesecake:

  1. Knus kiksene helt fint. Vend det smeltede smør godt sammen med kiksekrummerne.

  2. Fordel blandingen i bunden af en springform (dia. 25 cm) og tryk godt sammen.
    Lad den hvile, mens du laver cheesecake-fyldet.

Cheesecake-fyld:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.

  2. Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle af til stuetemperatur.

  3. Halver vaniljestangen og skrab forsigtigt vaniljekornene ud.

  4. Rør smøreost, mascarpone, flormelis og vaniljekornene godt sammen.

  5. Bland den afkølede chokolade i massen og pisk blandingen let sammen.

  6. Pisk 3 dl. fløde til flødeskum og vend fløden sammen med crememassen.

  7. Vrid husblas op og kom den i en skål med resten af fløden.

  8. Smelt husblassen over vandbad sammen med fløden.
    Lad det køle af til stuetemperatur. Det er vigtigt, at den ikke er for varm, når den blandes med crememassen.

  9. Hæld den opløste husblas langsomt i blandingen under konstant piskning.

  10. Fordel cremen på kiksebunden og stil kagen på køl i nogle timer, til den har sat sig.

Citron-låg:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Vrid husblas fri for vand.

  2. Smelt lemonaden sammen med husblassen i en gryde. Lad gelen køle af (ca. 45 minutter).

  3. Hæld forsigtigt citronlemonaden over kagen og stil på køl, til den har sat sig.

Del

Inspiration & nydelse

Følg med på Instagram

Svend Michelsen Chokolade leverer gratis i Danmark, uanset om du vil forkæle.

Følg os