Hvid chokolade cheesecake-med citronlåg
Hvis du er på udkig efter en elegant og lækker dessert, der imponerer både visuelt og smagsmæssigt, så er denne hvid chokolade-cheesecake med citronlåg det oplagte valg.
Ingredienser til bund:
- 200 g. digestive kiks
- 125 g. smeltet smør
Ingredienser til cheesecake fyld:
- 400 g. neutral smøreost (ikke light)
- 200 g. mascarpone
- 250 g. Sv. Michelsen Hvid Chokolade
- 125 g. flormelis
- 5 dl. fløde
- 5 husblas
- 1 vaniljestang
Ingredienser til Citron-låg
- 5 dl. Sv. Michelsen lemonade
- 5 husblas
- Evt. gul frugtfarve
Fremgangsmåde for Hvid chokolade cheesecake:
-
Knus kiksene helt fint. Vend det smeltede smør godt sammen med kiksekrummerne.
-
Fordel blandingen i bunden af en springform (dia. 25 cm) og tryk godt sammen.
Lad den hvile, mens du laver cheesecake-fyldet.
Cheesecake-fyld:
-
Læg husblas i blød i koldt vand.
-
Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle af til stuetemperatur.
-
Halver vaniljestangen og skrab forsigtigt vaniljekornene ud.
-
Rør smøreost, mascarpone, flormelis og vaniljekornene godt sammen.
-
Bland den afkølede chokolade i massen og pisk blandingen let sammen.
-
Pisk 3 dl. fløde til flødeskum og vend fløden sammen med crememassen.
-
Vrid husblas op og kom den i en skål med resten af fløden.
-
Smelt husblassen over vandbad sammen med fløden.
Lad det køle af til stuetemperatur. Det er vigtigt, at den ikke er for varm, når den blandes med crememassen.
-
Hæld den opløste husblas langsomt i blandingen under konstant piskning.
- Fordel cremen på kiksebunden og stil kagen på køl i nogle timer, til den har sat sig.
Citron-låg:
-
Læg husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Vrid husblas fri for vand.
-
Smelt lemonaden sammen med husblassen i en gryde. Lad gelen køle af (ca. 45 minutter).
- Hæld forsigtigt citronlemonaden over kagen og stil på køl, til den har sat sig.