Lækre hjemmelavede fastelavnsboller med creme og mørk chokolade
Fastelavn er en tid fyldt med hygge, traditioner og selvfølgelig lækre fastelavnsboller! Der er intet bedre end at forkæle familie og venner med hjemmelavede fastelavnsboller, fyldt med cremet fyld og toppet med mørk chokolade.
Ingredienser til kardemommeboller (ca. 10-12 stk.)
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 3 æg
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. kardemomme
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- 100 g smør
- Ca. 500 g hvedemel
- Sv. Michelsen Chokolade 62%
Ingredienser til Cremefyld
- 2 æg
- 4 dl letmælk
- 6 spsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. majsstivelse
Fremgangsmåde for Kardemommeboller:
-
Rør gæren ud i lun mælk.
-
Rør herefter æggene i ét ad gangen, og pisk det sammen.
-
Tilsæt herefter sukker, kardemomme, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen.
- Drys resten af melet i lidt ad gangen, og ælt den godt sammen – lad dejen hvile 1 time.
- Mens dejen hæver, laves cremefyldet.
Fremgangsmåde for Cremefyld:
- Bland alle ingredienser i en gryde og pisk sammen.
- Kog blandingen op under stadig piskning, til den får en fin, jævn og tyk konsistens.
- Hæld cremen i en skål og lad den køle af.
Samling af fastelavnsboller
-
Når dejen har hævet i en god times tid, rulles dejen ud og skæres i ca. 10-12 kvadrater.
-
Placer en spiseskefuld af creme i midten.
-
Fold dejens hjørner ind over cremen og sørg for den er lukket tæt.
-
Sæt dem på bagepladen med lukningen nedad. Stil dem et lunt sted, og lad dem efterhæve i ca. 1 time.
-
Pensl dem med æg, og bag bollerne i 10-12 min. ved 200° C.
-
Når bollerne er kølet af, smeltes chokoladen.
- Pynt fastelavnsbollerne med chokoladen og eksempelvis mandelsplitter.