Opskrift til Chokolademarengs
Er du på udkig efter en nem og elegant opskrift på små søde fristelser? Disse chokolademarengs med marcipan er en fantastisk kombination af sprødhed, sødme og rig chokoladesmag
Ingredienser du skal bruge (ca.40 stk)
- 2 æggehvider
- 1/4 - 1/2 tsk lys eddike
- 100 g flormelis
- 85 g marcipan
- 1/2 spsk kakaopulver
- 125 g mørk Sv. Michelsen Chokolade 62%
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Pisk æggehviderne stive med eddike og flormelis.
- Riv marcipanen fint ned i skummet, og vend forsigtigt dejen med kakaopulveret.
- Kom marengsdejen i en sprøjtepose og sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bank med flad hånd i bunden af bagepladen, så marengstoppene sætter sig.
- Bag marengstoppene i ovnen i ca. 25 minutter, afhængig af størrelse, til de er bagte. Husk, at de hæver lidt op.
- Lad marengstoppene køle af på bagepladen, inden de tages af bagepapiret.
- Smelt og temperér mørk chokolade, og dyp de afkølede marengstoppe i chokoladen.
TIPS
- Opbevar marengstoppene i en kage-/konfektdåse ved stuetemperatur.