Hyldeblomst sorbet
Der er noget helt særligt ved hyldeblomstens sarte smag, der leder tankerne hen på varme sommerdage og friskhed. Denne opskrift på hyldeblomstsorbet er ikke kun lækker, men også nem at lave.
Ingredienser til hyldeblomst sorbet
- 3 pasteuriserede æggehvider - 2 bægre
- 30 gram flormelis
- 3 dl hyldeblomstsaft
- 3 dl vand
- 1 lime - økologisk
Fremgangsmåde:
- Pisk æggehvider helt stive med flormelis - du skal kunne vende skålen på hovedet, uden den piskede skum falder ud.
- Bland hyldeblomst med vand og vend den forsigtigt med æggehviden. Tilsæt revet limeskal samt lidt af saften og vend det hele forsigtigt sammen.
- Hvis du er så heldig at have en ismaskine så kan du køre den igennem den i 30 min., og så er den klar til at nydes.
- Har du ikke en ismaskine, så stil den i fryseren og rør rundt i den hvert 20 min., til ismassen har sat sig.